Poštovani roditelji,

S obzirom na ukazanu potrebu i Odluku Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o popuštanju mjera za suzbijanje širenja zaraze virusom korona (Covid-19), Grad Umag je dao nalog predškolskim ustanovama Grada Umaga provesti anketu o potrebama korisnika umaških vrtića, temeljem čijih rezultata će se definirati modalitet rada vrtića u narednom periodu.

Prije svega moramo napomenuti da je Hrvatski zavod za javno zdravstvo, dana 30. travanja 2020. godine, propisao pravila (upute) na koji način je potrebno organizirati rad predškolskih ustanova za vrijeme trajanja epidemije zaraze virusom korona (Covid-19), koje možete pronaći na internetskim stranicama HZJZ. S obzirom na činjenicu da su upute izuzetno stroge i daju vrtićima obvezu osigurati uvjete koje bi, u slučaju da se sva djeca vrate u ustanovu, bilo nemoguće osigurati, morali smo u dogovoru s osnivačem odrediti prioritete.

Slijedom navedenoga, obavještavamo vas kako će umaški Vrtići, upravo vodeći računa o obvezi zadovoljenja uvjeta propisanih vrlo strogim uputama HZJZ, od 11. svibnja pa do okončanja epidemije, usluge predškolskog odgoja pružiti isključivo onoj djeci čijih oboje roditelja rade i imaju obvezu odlaska na posao, odnosno onoj djeci o kojoj nema tko drugi brinuti.

Osim tog uvjeta, uvjeti koje moraju zadovoljiti djeca kojoj će se odobriti povratak u vrtić su:

  1. dijete nema kroničnih bolesti (respiratorne, kardiovaskularne, dijabetes, maligne bolesti, imuno deficijencija, veća tjelesna/motorička oštećenja)
  2. niti jedan od ukućana s kojima dijete boravi ili osobe s kojima je dijete u svakodnevnom kontaktu nemaju kroničnih bolesti (respiratorne, kardiovaskularne, dijabetes, maligne bolesti, imuno deficijencija, veća tjelesna/motorička oštećenja)
  3. niti jedan od ukućana s kojima dijete boravi ili osobe s kojima je dijete u svakodnevnom kontaktu nisu u samoizolaciji ili karanteni i nisu u povećanom riziku zaraze virusom Covid-19
  4. dijete nema povišenu tjelesnu temperaturu, respiratorne simptome poput kašlja i kratkog daha ili druge simptome bolesti poput gripe ili prehlade.

 

Stoga, kako bismo na vrijeme organizirali rad, molimo vas da do utorka, 5. 5. u 12 sati, putem odgojiteljica odgojne skupine koju pohađa vaše dijete, odgovorite udovoljavate li navedenim uvjetima, odnosno želite li da za vaše dijete od 11. 5. bude organiziran prijem u Vrtić.

 

Temeljem povratne informacije, Vrtić će krenuti s pripremnim aktivnostima za početak rada, a roditelji koji su se na upit izjasnili potvrdno će predškolskoj ustanovi do četvrtka 7. 5. morati dostaviti potvrde poslodavaca o tome da je njihova prisutnost na poslu nužna te sa strane oboje roditelja potpisanu izjavu koju će pripremiti Vrtić, a kojom će potvrditi ispunjenje svih gore navedenih uvjeta.

Izjavu i potvrde poslodavaca je potrebno dostaviti na mail adresu dvj-duga@pu.t-com.hr.

Obavijesti o načinu organizacije rada, koja će, sukladno broju djece i trenutnoj situaciji u kojoj se nalazimo, zasigurno morati izgledati nešto drugačije, bit će objavljene na internetskim stranicama Vrtića, najkasnije 8. svibnja.

Unaprijed napominjemo kako pojedine preporuke u radu vrtića biti izazov ispoštovati te svi roditelji moraju biti svjesni da djecu dovode na vlastitu odgovornost.

 

Hvala na razumijevanju!