Ubacivanje kinder jaja

Potrebno: plastične kutije od kinder jaja, veća plastična posuda sa poklopcem, skalpel.

Na poklopcu plastične kutije izrežite otvor veličine kutije od kinder jaja. Obratite pozornost da plastična posuda ima poklopac koji djeca mogu samostalno skinuti i staviti natrag. Osim kutija od kinder jaja djeci možete ponuditi i druge predmete kao i one koji su veći od rupe na poklopcu (predmeti koji ne prolaze kroz rupu). Neka ubacuju kinder jaja i ostale predmete kroz otvor koji ste napravili na poklopcu. Kada sve ubace, neka istresu i ponovo ubacuju.

Velike plastične boce i čepovi

Potrebno: prazne boce od deterđenata (prethodno dobro oprane), čepovi od tih boca, špaga, karton, vruće ljepilo i ljepljiva traka.

Postupak: izrežite vrh boce od tekućeg deterđenta i ocrtajte ga na kartonu. Izrežite karton i vrućim ljepilom pričvrstite bocu za karton. Dodatno učvrstite ljepljivom trakom. Ukoliko želite, čepove boca pričvrstite špagom. Dijete treba pronaći koji je odgovarajući čep za svaku bocu.

Druga verzija: djetetu ponudite samo praznu bocu od tekućeg deterđenta, te tri različita čepa od kojih je samo jedan pravi.

I

Igre rastresitim materijalima

Potrebno: suha tjestenina (riža, leća, kukuruzno brašno), veća posuda, ambalaža različitih veličina, žlice.

U veću posudu stavite rastresiti materijal po izboru. Možete staviti suhu tjesteninu, rižu, leću ili čak neke prirodne materijale kao što je šipak, lješnjaci, kamenčići i slično. U tu veću posudu stavite ambalažu (prazne čaše od jogutra ili prazne kutije od namaza) te žlice (poželjno bi bilo različitih veličina).

  • Za manji nered možete na pod raširiti veliku plahtu i na sredinu plahte staviti posudu sa meterijalima.

I