Pismo Djedu Mrazu

20. prosinac 2016.

 

U dvorani Centralnog vrtića „Duga“ u Umagu u prosincu je premjerno prikazana predstava Pismo Djedu Mrazu, koju je za djecu umaških vrtića „Duga“ i „Girotondo“ pripremila grupa mladih odgojiteljica iz vrtića „Duga“.

Tekst priče napisala je odgojiteljica Maja Rašin, koja je glumila mamu, dok se u priči pojavljuju dječak Frane (Tea Gavranić), tata (Tamara Pečurica), poštar (Marija Adamović), zec (Marija Dundović), jež (Elena Raca), vuk (Alma Bećirević), medo (Gordana Pozzecco), sova (Kristina Pokorni) i galeb (Marieta Pogelšek Olujić). Za scenografiju, izbor glazbe i kostime zaslužne su same odgojiteljice.

Priča je tematikom bliska djeci i blagdanskom ozračju koje je cijeli prosinac prisutno u dječjim vrtićima. Dječak Frane u posljednji trenutak šalje još jedno pismo Djedu Mrazu u kojem ga moli da zanemari njegove prijašnje želje da dobije igračke, jer on ipak samo želi da mu se tata, kojega dugo nije vidio, vrati sa broda, kako bi svi zajedno proslavili Božić. No kako to biva u pričama, poštar to pismo izgubi, ali uz pomoć dobrih životinja priča dobiva sretan kraj i tata se na vrijeme vraća kući kako bi sa svojom obitelji proslavio Božić.

Tradicija u kojoj odgajatelji pripremaju predstave za djecu, postoji već dugo u umaškim vrtićima. Bilo je tu predstava koje se godinama pamte i prepričavaju, a ocrtavale su zajedništvo, suradnju i vedar duh koji se širi vrtićem od priprema za predstavu pa do njene krajnje izvedbe. Tako je i ovogodišnja predstava odgledana sa velikom radošću i ispraćena velikim pljeskom koji vjerujemo, potiče ovu mladu ekipu da nastavi tako i dalje.