Već nekoliko godina traje dobra suradnja između Dječjih vrtić „Duga“ i „Girotondo“ i umaškom hotelskom tvrtkom Istraturist.

I je ove godine u hotelu Sol Garden Istra organizirana škola plivanja za predškolce iz Centralnog vrtića koji su upisani u sportski program.

Školu plivanja prošlo je stotinjak djece iz vrtića „Duga“ i „Girotondo“, a započela je 01. veljače. Organizirana je prema rasporedu svaku srijedu u jutarnjim satima, do kraja travnja. Voditelj škole plivanja bio je profesor kineziologije Saša Rupena koji vodi sportski program u

Tijekom ovih vrtićima, a pomagali su mu i treneri Zemina i Luka Jercog, te odgojitelji predškolskih skupina.kratkih susreta djece sa bazenom, a svaka je skupina imala pet posjeta bazenu, treneri su radili na upoznavanju sa okruženjem bazena, oslobađanju djece od straha od vode i bazena, na osnovama plivanja, prsnu i kraul tehniku plivanja, igre u vodi i igre na suhom. Pri svakom dolasku na bazen djeca su se presvlačila u kupaće kostime, zagrijavala i radila vježbe uz bazen, a zatim i vježbe sa tuljcima i daskama u vodi

Ovaj kratki tečaj plivanja dobar je uvod u pravu, dvotjednu školu plivanja koju početkom ljeta organiziramo za sve zainteresirane predškolce kod Vila Rite, u prirodnom, morskom okruženju.

Drugi dio suradnje vrtića i Istraturista čine posjete predškolskih skupina hotelima Sol Umag i Garden Istra prema unaprijed dogovorenom rasporedu, gdje se djeca upoznaju sa različitim zanimanjima koji se u jednom hotelu mogu susresti (recepcioner, kuhar, sobarica, konobar…), kroz koje svaku skupinu individualno provedu zaposlenici pojedinog hotela.

Lijepu suradnju zaokružiti će zajednički susret svih predškolaca koji će se okupiti na Gala večeri koju za njih priprema Istraturist.