Sredinom srpnja uspješno je završena još jedna desetodnevna škola plivanja (01. – 12. 07.) sa predškolcima umaških vrtića “Duga“ i „Girotondo“. Kao i nekoliko godina ranije, škola plivanja organizirana je na umaškoj pješčanoj plaži „Villa Rita“, jer je pristup plaži i moru dobar za organizaciju škole plivanja sa djecom predškolske dobi. Iz Dječjeg vrtića „Duga“ u školu plivanja je bilo uključeno 46 predškolaca, a iz vrtića Girotondo njih 32. Program je započinjao dolaskom djece na plažu u 9.00 sati, njihovom podjelom u grupe, juternjom tjelovježbom na suhom, igrama i vježbama u dubokoj vodi sa pomagalima (tubama, plutačama, štapovima, loptama). Tim su se vježbama i igrama djeca svakodnevno privikavala na vodu, te savladavala osnovne motoričke strukture kretanja u vodi, a omogučile su im i da jednostavnije i brže nauče plivati. To su bile npr. vježbe disanja, gledanja u vodi, vježbe plutanja, ronjenja. U manje strukturiranom periodu dana bile su tu i igre u pijesku. U trajanju škole plivanja savladavale su se i prve tehnike plivanja vježbama na suhom, prsna tehnika, kraul i leđna tehnika. Sva su djeca uspješno ostvarila ciljeve i zadatke iz programa škole plivanja, a testiranja djece koja su provodili treneri, pokazala su što pojedino dijete treba usavršiti, ali i koliko je bilo uspješno u savladavanju tehnika plivanja. Tijekom jutra djeca su dva puta sa učiteljima plivanja ulazila u vodu, a u međuvremenu bi pojeli i voće i poigrali se.

Posljednji dan škole plivanja svi su posjetili ronilački klub „Subaquatic“ gdje su domaćini priredili kratki ronilački program i predstavili djeci osnovnu ronilačku opremu i zabavili se sa djecom.

Sam kraj organizirane škole plivanja obilježen je podjelom diploma i čašćenjem sladoledom.

Na kraju treba spomenuti trenere i odgajatelje koji su brinuli o organizaciji i sigurnosti, zabavi i učenju djece tijekom deset dana škole plivanja: prof. kineziologije Saša Rupena (voditelj sportskog programa u DV „Duga“ Umag), Sanja Steka Kaštrun, Rudi Renko Ilić, Zemina Jercog i Natalija Bajoch kao treneri plivanja, odgojiteljice Alma Bećirević, Keti Valenta Nović, Marija Dundović , Elena Raca, Danijela Muratović, Arnela Čokrlija, Gordana Pozzecco, Geni Stančić Tolj, Izidora Zubin, Luana Kličić, Vivian Martinčić,